VACATURE TANDEM

TANDEM staat voor Toeleiding en Aanmelding Na Detentie En Meer. De werking werd opgericht op 1 maart 2017 en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. TANDEM zorgt voor de toeleiding van gedetineerden met een psychische kwetsbaarheid (inclusief verslavingsproblematieken) naar de gepaste zorg en hulpverlening na detentie. Momenteel bestaat het team uit 3.5 VTE. De Vlaamse Regering waardeert onze werking en besloot om de financiering te verhogen, waardoor we onze werking kunnen uitbreiden.

TANDEM WERFT AAN:

Medewerkers TANDEM (2 VTE) (M/V/X)

Doelgroep Gedetineerden (exclusief geïnterneerden) met psychische kwetsbaarheid die informatie wensen over de bestaande hulpverlening of eventueel een behandeling wensen na hun detentie.

De medewerker van TANDEM voert in verschillende gevangenissen gesprekken met gedetineerden met een psychische kwetsbaarheid. Het is zijn/haar taak om informatie te geven over de bestaande hulpverlening en ernaar te streven om, met de nodige aandacht voor de hulpvraag van de cliënt en voor zijn bereidheid tot verandering, de personen te oriënteren naar het meest geschikte behandelingsprogramma (ambulant, mobiel of residentieel). Daarnaast zal de medewerker de cliënt opvolgen tot hij/zij aangehaakt is binnen het centrum waarnaar doorverwezen. De medewerker bouwt een netwerk uit met de hulpverleningscentra en voorzieningen en motiveert hen tot behandeling en attestering.

Aanbod:

Voltijdse betrekking van onbepaalde duur. De feitelijke duur van de tewerkstelling wordt bepaald door de financiering van de overheid (momenteel gegarandeerd tot 31.12.2022, met mogelijkheid tot verlenging).

Regio van tewerkstelling:

• 1 VTE West-Vlaanderen (gevangenis Brugge en Ieper)

• 1 VTE Kempen (gevangenis Wortel, Merksplas en Hoogstraten)

Verloning volgens sectorale voorwaarden (P.C. 330.04. Barema 1.55).

Relevante anciënniteit wordt gehonoreerd.

Meer info over deze functie en solliciteren:

Kaat Vanthuyne, teamverantwoordelijke TANDEM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 0499/88.49.61